maandag 8 oktober 2007

Voorwoordje

Na een lange turbulente periode, beslisten we om een pauze in te lassen. We gingen op zoek naar iets anders, een uitdaging, iets dat niet iedereen doet, ... . Daarom trokken we richting ...

BELGIE!!

België ligt in het hart van West-Europa. Het is een klein land met iets meer dan 10 miljoen inwoners, voornamelijk bekend voor z'n pitoreske steden, de polderlanden, en niet te vergeten, de chocolade en het befaamde bier! Om ons voor te bereiden hebben we een taalcursus gevolgd, West-Vlaams in praktijk, hopelijk kunnen we ons hiermee behelpen. Daar het land is opgedeeld is in 2 verschillende taalgebieden (noordelijk gedeelte Nederlandstalig, zuidelijk gedeelte Franstalig) zullen we ons voornamelijk beperken tot het grondgebied Vlaanderen. Hoewel het Franstalig gebied, ook wel de Ardennen, rijk is aan natuur en bergen.

We landen in Gent, een grijze middelgrote studentenstad, die redelijk centraal gelegen is in Vlaanderen. Deze stad zullen we gebruiken als uitvalsbasis om het verdere land te verkennen.
Daar het tegenwoordig een hype is om een blog aan te maken als men de wereld wil gaan verkennen, voelen ook wij ons genoodzaakt om jullie op deze manier op de hoogte te houden van onze reisavonturen. We doen ons best om op regelmatige tijdstippen een internetcafé op te zoeken en op regelmatige basis wat neer te pennen. Hopelijk tot gauw.
Groetjes, Yannick en Joachim.

6 opmerkingen:

kurt zei

je zit alllemoale bloate zekers,
moa da vinke super an jullie :D
da zegt genoeg vinke :)

Kurt zei

hmm, tiens curieus, die eerste post is niet van mij...nog een kurt of een alter ego die hier ergens rondloopt??

alleszins, nu de echte kurt :)

ziet er wel zot land uit daar dat belgie, best dat kaartje erop stond, khad er nog nooit van gehoord, tschijnt dat ge daar het hemelse CARA-bier kan drinken (verkozen tot most original urine recyclation) en de gemiddelde marginal 'bram' heet of zoiets,

alleszins, ziet er wel risicovolle reis uit, maar laat jullie gaan � mannen, alles los

greetz!

voetvolk zei

amai...
belgie begot!! het moet daar
wel een heel andere cultuur zijn.
hoe zien de mensen er daar uit,
en welke kleren dragen ze (als ze
dat al doen)? als jullie terug zijn
(geen lief opdoen, idem voor tro-
pische ziektes en let op voor de
schijterij, want in zo'n landen
heb je dat allemaal beter niet...)
zeker de foto's eens komen tonen.

alleen jammer dat er geen afscheids-
feestje was.

Peter zei

Reis om niet te vergeten! Vooral dan de uitstappen naar de heilige frietketel... en de overpoort waar alle zorgen in het niets vervagen... Besta Belgie trouwens nog?

Enjoy and see you soon!
Peter, Abel Tasman Park, 11u vroeger, zonder friet en pint...

Unknown zei

What the hell? Belgium begot? Zo een schijtland! En ik kan het weten want ik woon er toch al paar jaartjes! Konden jullie nu niks anders kiezen? Vietnam, Madagascar, Rhodesië of Vuurland? Dat is teminste de moeite! Allé ik hoop jullie ergens nog tegen te komen. Tot hoe lang blijven jullie in België?
't Bier is't enigste dat hier de moeite is in feite. En de vrouwen kunnen hier soms ook meevallen en skoon zijn ;-)

kk zei

eeej jongens,

ik ben echt heel grote fan van jullie blog.
ik heb deze dan ook als startpagina ingesteld.
ik vind jullie twee mooie jongemannen.
gegroet,
marco
www.welgayenhelemaalnietheterooo.be